Uncategorized

KEBAIKAN CLOTH PAD HAPPYCP© dari Butik Nur Seri Kembangan

  • Conversation started Friday
  • Nor Azlin
    Nor Azlin

     

    Cloth pad.

    Kebaikannya memang nak elak melecet dan juga kesihatan wanita. Senggugut dikatakan berpunca daripada bahan kimia yang ada pada pad pakai buang sebenarnya…

     

    pemakaian cloth pad ni senang je, ada button siap dah…

    basuh pula, wajib pakai sabun yang tidak ada bahan pewangi, jadi kena invest sikitlah.. paling cikai pun, basuh pakai sabun basuh pinggan, tapi bilas banyak kali sampailah bersih hilang kesan sabun dan kesan darah…

    Even wanita berkerjaya di negara maju AS, Jepun, Australia, German pun dah pakai cloth pad.. tak susah pun.. Sebulan, seminggu…

    Lepas pakai kalau tak cukup nak rotate, kena la basuh,..tapi kalau beli stok cp cukup untuk seminggu, tak payah basuh cepat2.. Kumpulkan dalam baldi lepas bilas darah, dah habis period nnt, masuk sahaja dalam mesin basuh, dan basuhkan … pakai sabun yang tiada pewangi ya…

    keringkan kena pada cahaya matahrilah seeloknya supaya xde kuman yang hidup…

    konsepnya, mestilah go green.. kurangkan pembuangan sampah… Cloth pad sangat2 menggalakkan bukit sampah dalam bumi kita. Bayangkan berapa ramai wanita period sebulan, seorang pakai hampir 24 pcs atau lebih… berapa juta sampah??

    Pemakaian cloth pad, perlu ditukar dalam masa 3-4jam untuk elak kebocoran…sebenarnya konsep ini sama sahaja dengan pad pakai buang.. kena pakai 3-4jam jugak.. tapi ada juga yang sanggup pakai 1 pad satu hari, xtukar2… Kalau pakai pad kain, tukar kerap pun tak rugi sebab tak buang, kan???

    So, jimat tak pakai pad kain?

    Sihat tak??

     

    https://www.facebook.com/bajumuslimahejenNisak

    KIta jaga diri kita.. Allah do the rest…

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s